Träningsmani?

Jag vet inte vad som har hänt, men jag är fan lite impad av mig själv. Förra veckan tränade jag fem ggr.. Igår var jag på boxning och idag på intensivpass. Sen att jag var nära döden ett par ggr under dessa 45 minuter, det behöver man väl inte lägga så stor vikt vid?

Har slarvat extremt mycket med bloggen på sistone, förlåt! Jag tänker ofta på att jag ska skriva om ditten och datten, men det blir ju, uppenbarligen inte alltid av. Kan ju inte direkt påstå heller att jag varit dränkt i jobb, jag har varit sjukt lat. As simple as that.

Torsdag eftermiddag.. Bara 1,5 dag till helgen, sinnessjukt skönt att ha en ledig Micke hemma ska det bli. Vi ska ha "Bonding". Hur låter det när man varit tillsammans i över ett år och bott ihop i snart ett år? Hmm.. Sånt är livet när man ska få god mat lagad av ett proffs.

Min vecka har hittills gått i lathetens tecken, som sagt. Inte träningsmässigt, icke. Men jobbmässigt. Och i det mesta andra-mässigt. Jag är så less på att överanstränga mej för tillfället. Men hur sjukt är inte det, iom att jag typ längtar efter att träna? Jag hör hur det låter, jag är inte galen. Tror jag. Men just jobbsaker och sånt känns lite avlägset. Skäms på mig.

För någon vecka sen skrev jag ju att jag skulle blogga om träningen och maten och det. Tyvärr fick jag ju inte direkt någon bra respons (eller jag fick ingen alls, haha) så jag tappade suget lite. Jag hade hoppats att någon skulle hoppa på och vilja joina. Få lite hjälp med att komma igång. Men när det gick lite sisådär med det så bestämde jag mej för att skippa just den grejen. Men nu ska jag iaf skriva ner ett "recept" som jag använt huuuur mycket som helst dom senaste dagarna. Eller snarare berätta vad jag ätit till middag den senaste veckan!

En sallad på rödlök, gurka, röd paprika, körsbärstomater, lite olivolja, peppar, salt och lite salladskrydda. SÅÅÅ gott och sjukt enkelt. Jag brukar strö på några solrosfrön också, även det hur gott som helst. Och nyttigt. Igår åt jag en stekt kycklingfilé till och ett ägg, bra med protein efter boxningen. Pressade på lite citron och Voila! Hur gott som helst. Och nyttigt. Inte alls torrt heller, trots avsaknad av sås eller nåt annat fett som brukar vara det godaste (helvete till att det är så). Med en knäckemacka med mager ost på vart jag mätt som tusan utan att vilja rulla. Perfekt.

Om hur länge kommer jag stå såhär?

image51 

Kniiiip och adjö.

Blaha och sött kort

Jag skäms. Jag har varit helt ofattbart slarvig med bloggen i helgen, men till mitt försvar har jag inte varit hemma eller haft en lugn stund sådär överdrivet ofta. Så det så.

Torsdagen tog till slut äntligen slut, även fast jag satt av typ tre timmar på jobbet. Och glodde. Mycket givande och roligt. Jag klarade även att inte hela tiden snaska på godiset. Men jag tog mej minsann till gymmet på lunchen och tränade stenhårt. Skönt. Gymmet var i stort sett tomt både onsdag och torsdag lunch, vilket gjorde att jag i lugn och ro kunde stånka och stöna. Sofia kom och mötte mej efter jobbet och vi åkte hem till mej för vin, skvaller och matlagning. Äntligen. Som jag har saknat den lilla filuren. Vi hade hur kul som helst. Sen kom Micke hem, kvart i nio och var dyngrak efter en pubrunda som startade klockan 13. Men kul hade vi, tack för kvällen, Sofi! Väldigt välbehövligt.. Ska även inom kort lägga upp en vacker bild på en söt Sofia in action. Med vad får ni se..

I fredags morse skulle jag äntligen få min efterlängtade sovmorgon, vaknade halv sju av en dröm och kunde inte somna om. Topp notch. Lite smått bakis och tröttare än på länge. En timme senare låg jag i soffan och glodde på sex avsnitt av "Vänner". Inte ens det funkade. Ludvig vart lämnad här och vi tog oss till Aquaria. Micke mer impad än Lusen.
Fredagen avslutade med påskmiddag på Tjärhovsgatan och jag höll mej nykter. "Anna, vad ska du dricka? Vin, sprit, Bailyes?  "Kan jag få lite saft? Jag kör". Okul men sjukt skönt. Somnade tidigt och vaknade totalt obakis. Försökte ta mammas bil in till söder, för att träna på gymmet, men efter att isf tvingas betala 30 kr/tim för parkering så fick det vara. Hem till pappa, började smutta vin, åt påskbrunch med pappa och Sussi och svalde några snapsar. Mycket gott. Vart mätt fort och tog inte ens en smula okynningsportion. Impad igen. Ägnade resterande kväll till att dricka i mej kalorier men avstodd från chips, godis och choklad. Mycket bra gjort. Vart dock full och fick Micke att åka ut till Tumba efter jobbet. Mysigt men trångt i lillebrors säng. Och valparna.. herregyd, vilka små underbara varelser. Biter i allt, piper, käkar skor, morrar, skäller. Men ack så underbart söta dom var! Kidnappare kommer inom kort stå på mina nya visitkort.

image50

Morris bits lagom skönt..

Igår fick jag ett ryck på morgonen och tog mej till gymmet. Körde styrka i 45 minuter och var på väg att åka hem, då ett pass började. Hoppade in och fick en till timmes träning. Nöjd. Igen. Men skönt var det. Så nu är det igång. Äntligen. Nu ska bara sumodräkten krympa lite, får se hur det går.

Jaha, så var det måndag. Igen. Sjukt skönt med långhelg men tiden går ju för fort!! Inte alls så välkommet att fyra dagars ledighet bara rusar förbi och det känns som att jag behöver sova i 48 timmar till för att orka ta mej till jobbet imorn. Inte okej.

Nu ska jag iaf trixa och fixa här hemma i min ensamhet. Tvättid hägrar ikväll och lägenheten ser ut som ett krigsfält. Igen. Som vanligt.

Adjökens.

Skämtar dom eller!?

Hur fan ska det här gå till? Två sekunder efter att jag postat det senaste inlägget kände jag mej relativt nöjd med att faktiskt inte ha proppat i mej godis.. Ytterligare en sekund senare kommer det här;

image49 

Lilla påskägget Linus.. Tack.

Hata, hata påsken.

sockerstinn duracelkanin

Jag började på ett kasst inlägg igår men la ner det rätt snabbt. Fantasi och motivation på noll. Känns inte direkt väldigt mycket bättre idag, men det kanske flyter..

Jag fick inte så väldigt bra respons på mitt förra inlägg, så jag vet inte riktigt om det känns som en bra idé längre att blogg om mitt "nya liv". Eller så. Hittills har det iaf gått relativt bra. Igår föll jag dock för några små lösgodisbitar. Inte bra. (Jag ska bikta mej inom kort) Tränade en sväng i måndags med mamma men orkade ungefär ingenting. Sämst. Men vad gör man egentligen när man varit krasslig vecka efter vecka och inte kunnat träna? Klart som fan att man tappar. Sjukt irriterande är det även fast det är klart som korvspad. Är det klart förresten? Skitsamma..

Imorgon är det skärtosdag. Någon som vill hänga med på en påskkärringsrunda? I morse såg jag någon som var skrämmande lik en fågelskrämma som faktiskt fick mig att längta tillbaka till de tiderna. Jag och Carro var för en herrans massa år sedan barnavkter till min kusin som gärna ville gå påskkärring. Mamma fick sminka oss "vackra" och vi gav oss runt i kvarteret. Ganska snabbt kom vi på att det var skitbra att ha med sej en söt liten tjej på 5 år, vi vart typ rika. På femkronor och godis. Det var tider det. Vårigt var det också, kanske för att påsken då infann sig i mitten på april.

Idag är det fullproppat med godis här. Inte så väldigt bra, varken för min sumohydda eller för min karaktär. Jag har ätit två små chokladbitar idag. Men sägs det inte att det är bra för hjärtat?! Eller för vålmåendet? Nu ställer jag mig frågan; "Hur i helsike ska jag överleva påsken utan att se ut som en michilingubbe på tisdag?!" Svaret är lätt; omöjligt.

Nu verkar det som att jag kanske borde jobba lite grann. Så jag får väl lov att göra det, berusa mej på plommon eller nåt istället för den underbara chokladaromen. Bövelen.

Jag har bestämt mej, kolla hit!

Jag är fullt medveten om att min rubrik låter som en reklampelarare, men ibland måste man.

Äntligen har jag hursomhelst bestämt mig. Jag SKA gå ner i vikt. Jag måste. Jag har bestämt mig för att börja blogga om det. Ordentligt. Skriva hur jag tränar, vad jag äter, tipsa om saker och ting som verkar funka. Jag ska försöka med saker som kanske inte är som alla dom "traditionella" knepen, som alla säkert säger att dom "provat hundra ggr", jag ska försöka hitta egna knep, egna favoritträningar och former. Verkligen satsa. Det jag undrar nu, är det NÅGON som skulle vara intresserad av att följa detta? Kanske rentav hjälpa till, eller låta oss hjälpas åt? Kanske behöver du också gå ner något kilo? Jag är av den åsikten att det mesta går lättare om man hjälps åt, och jag är beredd att ha något sorts forum eller dialog via bloggen, hur mycket tid det än tar. För den här gången SKA det lyckas.

Något som är av intresse?

image48

Det artar sig..

Arbetsdagen slutade med att jag kunde smita tidigare, och nu är jag i mammas underbara lägenhet, med ett vinglas brevid mej. Mums. Ska laga mat, äta lax, sallad och den godaste romsåsen.. Dagen verkar arta sej ändå.

Tack gode god. 


image47


Grått, kallt OCH tråkigt.

Jävla onsdag. Halva veckan har gått och jag är oå jobbet först idag, inte helt okej. Men vad gör man när man nyser 30 ggr i minuten och hostar upp allt man har på insidan av kroppen? Eller när man har en underbar mamma som vill ha hjälp med att flytta. Man hjälper till. Hur som helst, det är väl knappast mitt största bekymmer just nu att jag enbart hittills har jobbat idag.

Iofs så kanske jag inte har nåt riktigt bekymmer? Mer än vanligt.. Jag är bara lite allmänt less tror jag. Såna perioder suger. Inte blir det bättre av att det är grått och kallt och äckligt ute. Fy! Vad har vi stackars svenskar gjort för att förtjäna detta väder?

Ikväll vill jag åka och träna. Trots hosta. Får man det? Kan jag dö? Få nån äcklig sjukdom som gör tungan gul? Jag måste komma igång,.. Om exat en månad hägrar jobbresan och jag SKA ha gått ner nåt kg. Helst några. Skulle ju inte grina heller om jag kunde lyfta mer än fem kilos vikter. Inte en enda tår skulle falla.

Nu ska jag svulla onsdagsfika. Frukt. Ganska okej.

Men oj, helgen!

Efter mitt otroligt intressanta och lite långa inlägg nu så tänker jag inte skriva alldeles för länge om helgens bravader. Hängde på stan med bästa Cami och Lisa på lördagen, hem till Lisa, snaska lite ibumetin för min hängihet och mitt halsont, korka upp. Cider, vin, fördrink. Fördrinken råkade bli x antal drinkar till, då nio från början förvandlades till fyra deltagare på kalaset. Tjejsnack, smink, kläder, antalet stövlar i våra garderober, snoppstorlekar, det gamla vanliga. Kul hade vi. Som alltid.

image45

Nykakade, efter den uppdukade sminkbuffén på Lisas köksbord, glada och relativt nyktra.. då..

image46

utvecklades senare till ungefär det här.. tack och lov att jag höll i kameran, annars hade nog bilden stannat i min data, utan insyn från någon.

Nu väntar sängen. Adjökens



Ledig måndag med stånk och stön

Jag hade precis en trevlig stund i soffan med min pojkvän, därav rubriken.. Haha, ibland slår min fyndighet mej med häpnad. Typ.

Idag har jag varit ledig, eller så gott som. Fick i alla fall sova lite längre i morse, väcktes av mobilalarmet (i form av nån dålig operaballad, sämst) klockan nio. Hoppade upp, och ner i  mjukisarna. Ska man flytta så behöver man väl inte ens försöka vara snygg? Tvingade upp en trött pojkvän som nog helst skulle sova hela veckan. Utan att vakna. Kanske för att äta då då, sånt gillar han, lilla grisen. Åkte iaf ut till huset, för att hjälpa till med diverse saker för flytten. Huset var nästan helt tomt, ekade sorgligt när jag kom upp i det annars så ombonade och mysiga vardagsrummet. Vi pysslade där några timmar, jag tömde garderober och slängde massvis med kläder. Dessutom kom jag på att jag antagligen är världens bästa och snällast plastsyster som ska skänka en proppfull ikeakasse med kläder till min lillasyster. Hur snällt är inte det? Bättre iofs att jag ser dom på henne, än att jag själv ser mej i spegeln iklädd något som får mej att likna en uppstoppad korv fylld med surdeg?

Plockade även ur det sista i mitt rum och hade lite kul åt vissa saker, hur fan kan man spara på så mycket skit!? Helt otroligt.. Bland annat hittade jag dem här, och fick mej ett gott skratt. Och en förbryllande tankeställare;

image43


Hmm.. Anders Glenmark, och ja, jag stod och rådiggade till The Boppers på Hard Rock Café på min 6:e födelsedag, men SVEN-INGVARS!? Allvarligt? Själva grejen att jag faktiskt hade tonvis med kassettband, är det bara jag eller är det ganska så 80-tal?

Hittade även dessa pärlor, men dom fick åka med i kartongen hem till mej istället för att åka i soptunnan, det vore värre än skändning att slänga!

image44

Du & jag, Sune, du & jag..

Idag var jag förmodligen för sista gången i huset.. Jag har bott där sen jag var 13, och det känns minst sagt vemodigt.. Huset som jag först hatade för att det låg för långt ifrån bussen (när man är 13 får man vara lat), men huset som jag sen älskade för att vi byggde veranda att festa på, och för att det var underbart vackert och härligt under vår- och sommar halvåret.. Nära till sjön, turerna med vår lilla eka på sommaren. Jag och Sofia åkte ut med båten, drack saft och åt Mariekex. Spillde saft och en äcklig mört hoppade upp i båten. Vilka tider.

Men mamma är så färdig hon kan bli med huset. Tomten, allt jobb med att underhålla gräsmatta, rabatter, häckklippning. Och det är trots allt det som betyder mest, att hon trivs bättre dit hon flyttat nu. Och hennes lägenhet fick mig att vilja lägga mej på hennes vardagsrum och tjura som en kolikunge idag. Jag vill flytta!! Hon har ett underbart fönsterbläck, brett som tusan, att sitta vid på morgnarna. Med spotlight i taket och stora, breda fönster. Hur mysigt som helst. Förmiddagssol på sin lilla altan. Jag vill inte längre bo där man inte ens kan ha sin riktiga adress, där man inte får måla, tapetsera eller nåt annat kul. Jag kan ha ett ruckel, men det skulle iaf vara mitt eget. Eller mitt och Mickes kanske. Jag vill måla rött i hallen om jag vill, skruva upp konstiga saker på väggarna, kanske vill jag använda två hål i väggen till nåt konstnärligt? Eftersom att jag är så konstnärlig.. Hmm.. Få målarfärg på byxor, i hår och göra som jag vill.

Det skulle iaf vara mitt.



fettokissen

Jag har egentligen ingenting att skriva... Bara om jag tänker så det knakar, och det är inte min starkaste sida. Speciellt inte på fredagar. Begåvat värre.. Hmm.

Träningen i tisdags gick iaf bra, dock var det hysteriskt med folk så kondisen fick vänta. Till 2015 som det verkar just nu.. Vi pushade våra stackars muskler till gränsen med fria vikter, situps och benpress. Vi skrattade en del oxå. Det är alltid sjukt underhållande att gå på gymmet och skratta åt alla nördar som är där. Känner mej inte speciellt mkt slankare eller snyggare heller. Skit oxå.

Idag är det äntligen fredag. Veckan har gått alldeles för långsamt och jag har knappt sett min man sen i söndags, katastrof. Om han inte har jobbat så har han varit på Gotland, kom hem, människa!! Men idag ska vi äntligen ses och få mysa lite. Efterlängtat.

Jag syndade igår. Rejält. Knatade ner till tre och fixade och trixade med mitt abonnemang, och kom hem med en sprillans ny mobil. Och förhoppningsvis väldigt mycket billigare avtal. Kan ju iaf inte bli mycket dyrare än vad det har varit hittills. Alltid nåt. På hemvägen blev jag duktigt hungrig och sugen på nåt lätt. Inte lätt, som i light (tyvärr), men något fort. Som man slipper laga. Kebabpizza? Ja tack. Sjukt gott var det, trots att den kallnade fort. Mitt dåliga samvete för middagen, dövades av en trasig rulltrappa på minst en kilometer (mjölksyran i benen har aldrig varit värre) OCH en promenad istället för buss till pizzerian. Det måste ju ha nollställt mitt kraftiga fettintag?

Irriterande sniglar

I morse ville jag mötas av en boxningssäck på jobbet... Pga ilska mot söliga kollektivtrafikanter. Riktigt söliga. OCH irriterande. Varför måste den där förbaskade tidningsutdelaren stå i mitten av trappnedgången, så alla som vill ha sin tidning måste STANNA för att ta emot den? Men å andra sidan, har man någonting alls i huvudet så hajjar man ju att man faktiskt kanske inte borde totalstanna ovanför en trappa (eller någonstans alls) när det är rusningstrafik. I morse så TVÄRSTANNADE en kvinna och tog tidningen, sen kom jag såklart efter henne i trappan.. På väg till pendeltåget, gick hon till ena sidan långväggen och tog en tidning, en till, från ena stället, när jag skulle gå om henne, går hon tvärs över hela gången för att ta den andra uppgången. Vem orkar sånt när man har lite småbråttom och för en gång skull vill hinna med en tidigare t-bana!? Irriterande värre. Är jag bara dryg eller har jag rätt??

Kanske ska jag ägna mig åt lite roligare saker att skriva om nu.. Helgen var skojig. Väldigt blandad, men kul. Var hos farmor på kalkon lunch i lördags, huuuur gott som helst. Tog lilla bilen hem, städade rekordsnabbt och fick besök lagom till schlagern. Vin, vin och mera vin. Och en gos, ny cider. Mera vin. Bonzai med tärningar, roligt och ganska farligt.. Vi fick svära på "Mikes chilenarmustasch", tex. Lagom sexigt.. Men kul var det. Tog oss efter vilda disskutioner in till stan, lönehelg, lyckat när klockan är över ett. Inte. Vi ragglade in på Dubliner och hade skoj den lilla tid vi var där. Gick förbi Max, tack gode gud för Max, take away-kassa och ilfart i taxi på väg hem..

Söndagens ägnades mestadels i soffan eller sängen. Micke var svårt bakis och mådde skit hela dagen. Jag var mest lat, repriserna på söndagarna är min räddning. Igår vaknade jag med den värsta måndagsångesten på länge, varför vet jag inte. Hoppade upp ur sängen efter bara en snoozning (ovanligt snabbt), men var ändå sent ute såklart. Kom dock tidigt till jobbet, men min tilltänkta lyxfrukost vart inte riktigt av..

Lunkade till gymmet igår på lunchen, kände mig extremt duktig. Tills jag hade svettats klart av att ha sprungit i två minuter. Då var jag inte lika duktig. Men väl hemma orkade jag iaf göra en couscous-sallad, kändes väldigt nyttigt. Nu jäklar måste jag försöka bli lite snyggot igen. Det här är ju inte hållbart. Dock syndade jag med en snickersglass efter middagen, men det får man väl? Ibland?

Ikväll blir det lattjo med syrran. Eller lattjo, snarare att möta döden. Vi ska träna. Stenhårt är det tänkt. Jag skiter i att min hals antagligen kommer vakna stor som en apelsin imorgon, det är det värt för att man ska hitta benen i mina armar. Så det så.

image42


Tisdagsfylla

Hmm.. Det är lördag idag, kan verka underligt att jag skriver om i tisdags då, men skitsamma. Jag och Cami satt, som ni såg, och pratade lite lätt på msn i tisdags. Tjocka och bittra kom vi fram till att vi var vinsugna. En tisdag. Är det okej? Efter jobbet gick jag i alla fall och mötte upp min Anne för en fika. Välbehövligt och trevligt. Åt den godaste foccaccian nånsin.  Skvaller, skitsnack och mitt vinsug växte sig starkare. Mötte upp Cami och intog Fridays. Drink? vin? öl? Tiden sprang iväg och som vanligt hade vi skoj. När klockan närmade sig 22 slutade Majkie och kom och mötte upp oss. "Åka hem?!" No way.. Sen att vi båda skulle upp och jobba tidigt på onsdagen, hörde inte riktigt dit. Dom tankarna var nedlagda för länge sen.

Vi knatade upp till elitens elitställe, Soft. Drack öl och vin. Öl och vin. Satt och pratade och skrattade tills vi blev utslängda runt ett. Jaha, vart ska vi nu? Kroppen skrek att man borde åka hem och lägga sig, men knoppen ville inte riktigt hänga med. Men så vart det till slut. Tog tom t-banan hem, sjukt duktigt den tiden på dygnet. Ge mig en sådan här tisdag lite oftare. En gång i veckan?

Jag kom just på att jag är i sjukt behov av sol. Värme. Thailand. Sen jag kom hit till mamma igår har Thailand suttit på näthinnan. Phi Phi, med utsikt över helt turkost vatten. Stora, breda solfåtoljer på den stora balkongen. Palmblad som hänger ner över taket. Det charmiga i den skraltiga airconditionern, som fick mamma att vakna om natten och tro att möss käkade på vår säng underifrån. Gott skratt.

Värmen, trots spöregn på väg till frukosten på hotellet i Kata Beach. Mamma i en vattenpöl, med vatten upp till knäna. Nästan. Underbara, men hysteriska Bangkok. Skoaffärer i varje hörn, Mekka för en shoppinggalen som jag. Alla små gulliga stånd med mat, där vi faktiskt en gång vågade oss på att äta. Även fast jag såg en råtta stor som en terrier. Var tvungen att rota fram lite kort från resan, det gör ont i hjärtat att inget nytt är planerat.

Tänkte lägga upp lite kort från resan, men nu verkar nåt inte riktigt vilja, så det sket sej. Helvete.

Nu måste jag fortsätta med lördagen. Tjipp








RSS 2.0